På tur til Nord-Korea

BC5MRumpWl5

Hei, lesere!

I dag har jeg gjort noe helt spesielt - jeg dro til demilitarized zone, som ligger på grensa til Nord-Korea. Demilitarized zone er en militærbase og en turistattraksjon.

Måtte stå opp klokka 4.00 siden jeg skulle ganske tidlig avsted. Bussen hadde avgang fra Camp Kim som ligger et lite stykke unna Seoul Station. Med buss til den nordkoreanske grensa tok det drøye 50 minutter. 50 minutter dere! Fra Sør-Korea's hovedstad til Nord-Korea's grense! Det er faktisk ganske sykt...

 
BC5MkQfpWmg

Første stopp var Dorasan station. Stasjonen ble bygget for at tog skulle kunne gå fra Sør-, til Nord-Korea, noe det også har gjort ved flere anledninger, blant annet til industribyen Kaesong i Nord-Korea. På grunn av at Sør- og Nord-Korea's forhold har forverret seg ganske mye er det dessverre ikke mulig å ta tog dit i dag. Ja, jeg sier dessverre, for når den sørkoreanske guiden fortalte om dette hørtes hun nesten fortvilet ut over at det ikke fantes rom for vennlig utveksling mellom Sør- og Nord-Korea. 
 
BC5MyMPpWnF

Ute på perrongen var også en del av Berlinmuren stilt ut faktisk, som gitt i gave fra Tyskland. På venstre side av muren står det oppført hvor lenge Tyskland var delt, og når muren falt som resulterte i gjenforeningen av Tyskland. På høyre stod det oppført hvor lenge Korea har vært delt - en klokke som fortsatt tikket, både på år, måneder, timer og minutter. Dessverre kom ikke dette med på bildet. Betydningen bak denne gaven var selvsagt et håp om at slik som Tyskland kan Korea også en dag gjenforenes. Og bare for å få sagt det - nå har jeg tatt i Berlinmuren uten å ha vært i Berlin!
 
Toglinje mot Nord-Korea. 
 
Ved inngangen til perrongen. Mot Pyeongyang!

Da vi gikk ut av perrongen var vi også så "heldig" at vi fikk høre noe helt spesielt - nemlig nordkoreanere som ropte propaganda over de svære høytalerne sine ved grensen. Dere må skru opp lyden på videoen for å kunne høre det.

 

video:video1457876566

Etter at vi var på Dorasan Station dro vi til the Third Tunnel. The Third Tunnel er en tunnel som ble gravet av Nord-Korea mot slutten av 70-tallet, trolig for å innvadere Sør-Korea. I tillegg til the Third Tunnel har det blitt oppdaget tre andre slike tunneler, og det er uvisst om det finnes flere. 

Vi fikk gå ned i the Third Tunnel, men det var dessverre ikke lov til å ta bilder der. I the Third Tunnel er det også tre "Black Gates" som sperrer Sør- fra Nord-Korea og som gjør det nærmest umulig med en invasjon. Vi kunne kun gå til den første Black Gate og da var vi bare 170meter unna Nord-Korea, en gåtur som i følge guiden hadde tatt cirka 30 sekunder dersom Black Gatene ikke hadde vært der. DET var sykt skal jeg si dere!

Ved siden av inngangen til the Third Tunnel var det et museum som vi fikk litt tid på. Rundt om i området var det også sperret av fordi det ikke var gjennomført minesøk der! Ligger trolig miner på disse avsperrede områdene, som omringet DMZ området (bildet først i innlegget), som stammer fra Koreakrigen. 

 
Etter det dro vi på observatorium der det skal være mulig å se over til Nord-Korea og industribyen Kaesong. Som dere så var det dessverre veldig tåkete, og vi så derfor ikke så veldig mye. Å dra tilbake på sommeren er definitivt en must! Slenger likevel med min Nord-Korea selfie.
 
Siste stopp var en minnepark like i nærheten der de som har slektninger i Nord-Korea, som de dessverre ikke kan møte på grunn av forholdene, samles ved familiehøytider som for eksempel koreansk nyttår i begynnelsen av februar, og chuseok, koreansk thanksgiving, som er i løpet av høsthalvåret. I parken var det mulig og blant annet beskue en bro som fører til Nord-Korea i vest og frihetsbroa, som er bygget til ære for familiemedlemmer som bor i Nord-Korea. Det er familiene i Sør-Korea's ønsker at deres nordkoreanske slektninger skal gå over denne broa dersom de noen gang slipper fri fra regimet i nord.
 
Freedom Bridge. 
 
Bro til Nord-Korea.

For å se flere bilder fra turen min til demilitarized zone, følg meg på instagram.

Vi blogges!

#seoul #seoullife #boogleve #sørkorea #korea #koreansk #språkstudie #yonseiuniversity #blogg #blogglisten #bloggshout #tokyoblogg #tokyo #hiratsukacity #hiratsukashi #japan #japansk #tokaiuniversity #pyeongyang #nordkorea #nordkoreanskgrense #northkoreanborder #dmz #demilitarizedzone #thethirdtunnel #freedombridge #kaesong #dorasanstation #berlinwall #berlinmuren


 


 


 

3 kommentarer

http://hevhodet.blogg.no/

13.03.2016 kl.15:49

Spennende da <3 Ønsker deg en super fin kveld :)

tokyoblogg

13.03.2016 kl.23:22

http://hevhodet.blogg.no/: Takk, det samme <3

Storesøster

13.03.2016 kl.18:15

Jeg er ikke LITT misunnelig engang...

Skriv en ny kommentar

tokyoblogg

tokyoblogg

23, Hammerfest

Da jeg opprettet denne bloggen for et par år siden var hovedformålet å skrive om mine reiser til Tokyo. Nå blir jeg akkurat ferdig med et utvekslingsår i Japan, før jeg setter kursen mot Sør-Korea i februar. Jeg ønsker og dele tips når det gjelder både reise og studier i Japan eller Sør-Korea. Følg med på facebook: https://www.facebook.com/tokyoblogg/?fref=ts For eventuelle spørsmål om studie eller annet, kontakt meg på simone.krystad@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits